imao neprijatno iskustvo u rodnom gradu

Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao...Pitaju kako reaguje svijet, reakcija na reakciju...Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja", poručio je Handke novinarima
1297 pregleda 0 komentar(a)
Peter Handke, Foto: Reuters, Reuters
Peter Handke, Foto: Reuters, Reuters

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik  Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u  rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao planirani "kratki susret" sa  predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je  situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština  na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke  je, najprije, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga  zapitkuju za napade u Njemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od  daljeg razgovora.

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i  svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta  sam pisao...Pitaju kako reaguje svijet, reakcija na reakciju...Ja sam  pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja", poručio  je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1.

Na  kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer  se ne interesuju za njegova djela, već samo za politička reagovanja na  Nobelovu nagradu.

Preporučujemo za Vas