Koncert prijateljstva Crne Gore i Turske

Kao solista će nastupiti ugledni turski tenor Omer Turkmenoglu koji će izvesti arije iz operete „Trgovac tkaninama“ Uzeira Hadžibejlija i ariju iz opere „Sevil“ Fikreta Amirova
962 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Povodom 140 godina diplomatskih odnosa Crne Gore i Turske Crnogorski simfonijski orkestar održaće večeras koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 časova.

Crnogorske simfoničare predvodiće Omer Jondem, dirigent Državnog orkestra za operu i balet u Antaliji, a na repertoaru će se naći arije i orkestarske numere iz opera, opereta i svita azerbejdžanskih i turskih kompozitora, djela crnogorskih autora Borislava Tamindžića i Žarka Mirkovića, kao i turske narodne melodije u aranžmanu za orkestar Muse Gočmena.

Kao solista će nastupiti ugledni turski tenor Omer Turkmenoglu koji će izvesti arije iz operete „Trgovac tkaninama“ Uzeira Hadžibejlija i ariju iz opere „Sevil“ Fikreta Amirova.

Koncert se realizuje u saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Instituta Junus Emre, a uz podršku Ministarstva kulture i Ambasade Turske u Crnoj Gori.

Bonus video: