GALA KONCERT OPERSKE ZVIJEZDE PLASIDA DOMINGA

Ovacije u Skali za 50. godišnjicu rada Dominga

Jubilej je obilježen u godini kada su američke operske kuće otkazale Domingove zakazane koncerte poslije izvještaja da ga je više od 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje
470 pregleda 0 komentar(a)
Plasido Domingo, Foto: Christian Charisius
Plasido Domingo, Foto: Christian Charisius

Operska zvijezda Plasido Domingo (78) dočekan je ovacijama na gala koncertu povodom 50 godišnjice rada preksinoć u milanskoj Skali, a on je uzvratio rijetkom serenadom publici.

Domingo je stajao sam na bini sa tri žute ruže i bez muzičke pratnje otpjevao omiljenu špansku melodiju “Non Puede Ser”. Do tada su izvođači koji su sa njim nastupali, hor i orkestar, već izveli dva bisa poslije više od pola sata aplauza i ovacija publike koja je ustala na noge, što je retko u Skali. On je za treći bis na binu izašao sam.

Sedamdesetosmogodišnji Domingo je bio vidno dirnut tim prijemom i u jednom trenutku je poljubio binu gdje je prvi put nastupio 7. decembra 1969. u glavnoj ulozi u operi “Ernani” Đuzepea Verdija.

On je ukupno pjevao 135 puta na bini u Skali, u 22 opere. Ovaj jubilej u Skali obilježen je u godini kada su američke operske kuće otkazale Domingove zakazane koncerte poslije izvještaja AP-a da ga je više od 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje ili neprikladno ponašanje.

Domingo je negirao te navode i poslije perioda ćutanja tek je nedavno počeo da daje intervjue izabranim publikacijama pred nastupe u Evropi. U intervjuima je rekao da se uvijek ponašao kao džentlemen i da nikad nije zloupotrebio svoj uticaj. On je takođe rekao da namjerava da nastavi da nastupa bar dok ne ispuni zakazane koncerte koje ima do kraja 2021. godine.

U SAD su svi njegovi planirani koncerti su otkazani, ali u evropskim operskim kućama i među evropskim obožavateljima naišao je na ogromnu podršku, i svi zakazani koncerti su zadržani.

Preporučujemo za Vas