Radovi Mira Šukovića u Podgorici

Šuković je rođen u Bihaću 1977. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Živi i radi u Podgorici i Kolašinu
899 pregleda 0 komentar(a)
Rad Mira Šukovića, Foto: Privatna arhiva
Rad Mira Šukovića, Foto: Privatna arhiva

Izložba radova Miroslava Mira Šukovića, slikara koji živi i stvara u Kolašinu i Podgorici, biće otvorena večeras, u 21 čas u Art garaži/Sketch, na južnoj tribini stadiona “Budućnosti” u Podgorici.

Istoričarka umjetnosti Ana Ivanović, pišući o Šukovićevoj umjetnosti, napominje kako je glavni motiv u njegovom djelu ljudska figura.

“Ali ne kao mimetički veran prikaz, već kao osnova za predstavljanje određenih egzistencijalnih stanja koja se očitavaju u iskrivljenjima i deformacijama tela. Ona su simboli ljudske dramatike - rascepljenosti, usamljenosti, otuđenosti, i u tom smislu njegova poetika može se svrstati u okvire figurativnog egzistencijalizma iako smeštanje u te vrste okvira za njegovo stvaralaštvo nije od primarnog značaja”, navodi Ivanović.

Šuković je rođen u Bihaću 1977. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Živi i radi u Podgorici i Kolašinu.

Učesnik je brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi i 2015. dobitnik nagrade Cetinjskog likovnog salona „Trinaesti novembar“.

U okviru izložbe nastupiće plesači “Montenegrodance” plesne škole, a Marko Đurišić će svirati EX-YU i strane rok-hitove.

Bonus video: