Zimski salon knjige BOOKA 2020. od 29. februara do 14. marta u TC Mall of Montenegro

Poznato je da Nova knjiga svake godine ugosti svjetski poznate pisce, nakog gostovanja Orhana Pamuka, Adama Zagajevskog ovogodišnji Zimski salon otvoriće poznati francuski pisac Frederik Begbede u saradnji sa Francuskim institutom
680 pregleda 0 komentar(a)
Frederik Begbede, Foto: BOOKA 2020
Frederik Begbede, Foto: BOOKA 2020

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona.

I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.

Poznato je da Nova knjiga svake godine ugosti svjetski poznate pisce, nakog gostovanja Orhana Pamuka, Adama Zagajevskog ovogodišnji Zimski salon otvoriće poznati francuski pisac Frederik Begbede u saradnji sa Francuskim institutom.

Svečano otvaranje Salona knjige biće upriličeno 29.februara u 19 časova u sali za promocije u TC Mall of Montenegro u Podgorici.

Frederik Begbede je jedan od najpoznatijih, najpopularnijih i najprovoativnijih francuskih pisaca. Crnogorskoj publici poznat po romanu FRANCUSKI ROMAN a Nova knjiga objavila je i njegove romane LJUBAV TRAJE 3 GODINE, i ŽIVOT BEZ KRAJA.

Kada je riječ o ostalim učesnicima Salona, svoja književna djela predstaviće nam:

Nikola Nikolić, jedan od važnijih predstavnika mlađe generacije crnogorskih pisaca. U pitanju je njegov novi roman SIRENE ZA UZBUNU.

Tanja Bakić i njena knjiga BRIAN JONES I NJEGOV BEND,

Promocija knjige poezije GRADIVO Radomira Uljarevića gdje će nam pored autora govoriti i profesor Aleksandar Jerkov.

U saradnji sa ambasadom Poljske u Crnoj Gori organizovaćemo promociju posvećenu Henriku Sjenkjeviču i njegovoj knjizi QUO VADIS.

IK Nova knjiga objavila je Romane jednog od najvećih pisaca sa naših prostora Milorada Pavića. O Pavićevom opusu govoriće nam Jasmina Mihajlović književnica i staratelj legata Pavića i prof Aleksandar Jerkov.

Poslednjeg dana Salona biće upriličena promocija novog romana Stefana Boškovića MINISTAR kojom ćemo zatvoriti 12 Salon knjige.

Na ovogodišnjem Zimskom salonu predstaviće se brojni izdavači iz zemlje i regiona. Među crnogorskim izdavačima koji će predstaviti svoja izdanja i svoju izdavačku djelatnost na Zimskom salonu treba istaći izdavačke kuće CID, Obodsko slovo, Lego, Novu knjigu, Unirex, i YU media mont. Iz Srbije, svoja izdanja će predstaviti: Arhipelag, Laguna i Clio. Hrvatski izdavači koji će biti prisutni na Zimskom salonu su Znanje, Begen, Leo commerce. Među izdvačima iz Bosne i Hercegovine predstaviće nam svoja izdanja izdavačka kuća Conectuum.

Ovo je već tradicionalna manifestacija sa koje svi, kako učesnici , tako i gosti nose najpozitivnije utiske i koja će, nadamo se trajati još dugi niz godina.

Organizatori ovogodišnjeg Salona knjige u saradnji sa izdavačima, za naše posjetioce pripremili su brojne pogodnosti i popuste do 50 posto.

Prodajni dio Salona biće na prvom spratu Mall of Montenegra, tokom trajanja festivala od 9h do 22h, a ulaz je slobodan.