Frederik Begbede otvara 12. Zimski salon knjige

Izdavačka kuća Nova knjiga svake godine ugosti svjetski poznate pisce - nakon gostovanja Orhana Pamuka, Adama Zagajevskog na ovogodišnji Zimski salon, u saradnji sa Francuskim institutom, dovodi Frederika Begbedea
550 pregleda 0 komentar(a)
BOOKA, Foto: Nova Knjiga
BOOKA, Foto: Nova Knjiga

Poznati francuski pisac Frederik Begbede otvoriće 12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. koji će biti održan od 29. februara do 14. marta u TC Mall of Montenegro.

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. I ove godine BOOKA donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.

Izdavačka kuća Nova knjiga svake godine ugosti svjetski poznate pisce - nakon gostovanja Orhana Pamuka, Adama Zagajevskog na ovogodišnji Zimski salon, u saradnji sa Francuskim institutom, dovodi Frederika Begbedea.

Svečano otvaranje Salona knjige biće upriličeno 29. februara u 19 časova u sali za promocije u TC Mall of Montenegro. Frederik Begbede je jedan od najpoznatijih, najpopularnijih i najprovoativnijih francuskih pisaca. Crnogorskoj publici poznat po izdanjima “Francuski roman”, a Nova knjiga objavila je i njegove romane “Ljubav traje tri godine” i “Život bez kraja”. Kada je riječ o ostalim učesnicima Salona, svoja književna djela predstaviće

Nikola Nikolić, jedan od važnijih predstavnika mlađe generacije crnogorskih pisaca. Riječ je o njegovom novom romanu “Sirene za uzbunu”.

BOOKA će ugostiti i Tanju Bakić koja predstavlja knjigu “Brian Jonesi njegov bend”. Na promociji knjige poezije “Gradivo” Radomira Uljarevića će, pored autora, govoriti i prof. dr Aleksandar Jerkov.

U saradnji sa ambasadom Poljske u Crnoj Gori biće organizovana promocija posvećenu Henriku Sjenkjeviču i njegovoj knjizi “Quo vadis”.

IK Nova knjiga objavila je “Romane” jednog od najvećih pisaca sa naših prostora Milorada Pavića. O Pavićevom opusu govoriće književnica i piščeva supruga Jasmina Mihajlović, koja je staratelj legata Pavića i prof. dr Aleksandar Jerkov.

Posljednjeg dana Salona biće upriličena promocija novog romana Stefana Boškovića “Ministar”, kojom će biti zatvoren 12 Salon knjige.

Bonus video: