Počeo 12. Zimski salon knjige

Bagbede otkazao promociju za maj, na otvaranju predstavljena knjiga “Tiranin” Branka Janjuševića
782 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Zimski salon knjige, 12. po redu, otvoren je u Podgorici, a nakon što je francuski pisac Frederik Begbede za maj odložio promociju zakazanu za subotu veče, predstavljena je knjiga “Tiranin” nikšićkog pisca Branka Janjuševića.

Janjušević je prethodnim romanom “Ovako” (1984. najuži izbor za NIN-ovu nagradu) izazvao veliku pažnju kulturne javnosti nekadašnje Jugoslavije, a u “Tiraninu” on sada “grebe u otvorenu ranu ljudskog razmišljanja”.

Regionalni festival knjiga i pisaca Booka traje do 14. marta u tržnom centru Mall of Montenegro, a za večeras je najavljeno autorsko veče Milanke Aranitović Rakočević na kojem govore: Sofija Kalezić, Nataša Žurić i Milica Milović. Knjiga crnogorske spisateljice Tanje Bakić “Brian Jones i njegov bend” biće predstavljena u srijedu. Na događaju nazvanom “Romani” Jasmina Mihajlović i Aleksandar Jerkov će u petak govoriti o stvaralaštvu Milorada Pavića, a za 7. mart je najavljena promocija knjige “Gradivo” Radomira Uljarevića. Knjiga Nikole Nikolića “Sirene za uzbunu” biće promovisana 9. marta, dok će 11. u saradnji sa ambasadom Poljske u Crnoj Gori biti organizovano veče “Quo vadis” o Henriku Sjenkjejeviču na kojem će govoriti konzul Poljske u CG Ana Kasprzak i Goran Radonjić.

Salon će zatvoriti promocija knjige “Ministar” crnogorskog pisca Stefana Boškovića. Svi događaju počinju u 20 časova.

Bonus video: