Od danas i “Mogli” na Jutjubu

Naredna predstava sa Dječije lutkarske scene Gradskog pozorišta na online repertoaru, od 12 časova
1569 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Gradsko pozorište
Ilustracija, Foto: Gradsko pozorište
Ažurirano: 18.03.2020. 11:30h

Predstava sa Dječije lutkarske scene podgoričkog Gradskog pozorišta “Mogli” biće prikazana danas na Jutjub kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 12 časova. Youtube kanal zove se “Gradsko Pozoriste” (https://www.youtube.com/channel/UCvgPUxMvHzomrpFYLaOa75Q

Predstavu koja je namijenjena djeci starijoj od četiri godine režirao je Bonjo Lungov, a po tekstu Petra Kovačevića. Uloge tumače: Goran Slavić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Slaviša Grubiša, Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Ratka Mugoša i Kristina Stevović.

“Gradsko pozorište nastoji da, uprkos realnoj prijetnji koronavirusa, a poštujući naloge Vlade Crne Gore i Instituta za zdravlje, ne liši najmlađu publiku programa na koje su navikli i koje vole. U terminima predviđenim za igranje predstava za djecu u KIC-u ‘Budo Tomović’, Gradsko pozorište će na svom Jutjub kanalu emitovati neke od najznačajnijih naslova za djecu i mlade sa postojećeg repertoara”, navodi se u saopštenju iz Gradskog.

Prethodno su objavili i predstavu “Pinokio“ 14. marta, a nakon sjutrašnje sljedeća je na repertoaru u subotu.

Iz Gradskog dodaju da je ovo način da najmlađa publika cijele Crne Gore, ali i regiona, u danima kada zdravstvene okolnosti nalažu imperativni oprez, “ne bude uskraćena za argumente civilizacijskog i kulturnog odrastanja, što je i osnovni zadatak pozorišta za djecu”.

Onlajn teatar je vid pokreta otpora psihozi koja se stvara zbog ozbiljne pošasti koja nam prijeti”, istakao je za “Vijesti” izvršni direktor Gradskog pozorišta Stevan Koprivica.

Bonus video: