Za roditelje i djecu predstava Gradskog pozorišta Mačor u čizmama ONLINE

Povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade Gradsko pozorište Podgorica će danas, sa početkom u 12h, na svom YouTube kanalu koji će se nalazi unutar ovog teksta, emitovati predstavu ,,Mačor u čizmama” (6+), po tekstu Igora Bojovića režirao Gorčin Stojanović
3724 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2020. 10:27h

Dragi roditelji, mladi i još draži mališani, shodno cjelokupnoj situacija izazvanoj prisutvom koronavirusa u Crnoj Gori obavezni smo da ostanemo kućama i da naše druženje, zajednički smijeh i aplauz odložimo na neko vrijeme. Međutim, Gradsko pozorište nije zaboravilo na svaki vaš dosadašnji osmijeh, aplauz i podršku koju ste pružili svojim omiljenim junacima iz bajki.

Zato sada Gradsko pozorište dolaz kod vas, u vaše domove na nešto drugačiji način- online, putem YouTube kanala Gradskog pozorišta, koji možete ćete danas naći u sklopu ovog teksta. Dobre navike treba održavati i nadamo se da ćemo biti vaš rado viđen gost.

Ilustracija
Ilustracija(Foto: Gradsko pozorište)

U predstavi igraju Dejan Đonović, Dubravka Drakić, Anđelija Rondović/Goran Slavić, Pavle Ilić, Emir Ćatović, Jelena Simić, Božidar Zuber, Branka Femić/Jelica Vukčević, Sanja Popović i Branimir Popović.

Već devetnaest godina ASITEŽ međunarodna asocijacija pozorišnih institucija i pojedinaca slаvi 20. mаrt kаo Svjetski dаn pozorištа zа djecu i mlаde sa ciljem dа privuče pаžnju šire jаvnosti kа pozorišnoj kulturi i umjetnosti zа djecu i mlаde. Uobičajena poruka „Povedite dijete u pozorište“ upućena je odraslima: roditeljima, bakama, dekama, učiteljima, vaspitačima, starateljima i drugima koji bave se djecom i mladima.

Ove godine, zbog aktuelne situacije ovaj dan obilježiće se na drugačiji način u odnosu na prethodne. Pored zadatka koji je ova zajednica stavila pred sebe, da prenese poruke široj javnosti o značaju i dejstvu pozorišta u razvoju i vaspitanju djece i mladih, o zajedničkom djelovanju koje može da utiče na status, bolje razumijevanje i vidljivost pozorišta za djecu i mlade, ovogodišnji Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade poruku o zajedništvu stavlja u prvi plan.

Upravo se to dešava. Broj objava svih nas koje bavimo pozorišnom umjetnošću za djecu i mlade o programima koje ćemo emitovati na inetrentu je svakim danom sve veći. Ni sada ne odustajemo do tradicionalne ASITEŽ kampanje „Povedite dijete u pozoršte“. Naprotiv, upravo u vrijeme krize djeci i mladima, kao i njihovim roditeljima potrebna je najveća podrška. A mi smo uz njih. Zajedno.

Internacionalna ASITEŽ zajednica se uobičajeno oglašava sa dvije poruke: porukom predsjednice svjetskog ASITEŽ-a, Ivet Hardi i porukom po pozivu, koju je ove godine pripremio Joši Oida, japanski glumac, pozorišni reditelj i pisac.

Vidimo se danas u 12h!

Bonus video: