“Okom Tivćana” na internetu

“Ovim projektom pridružujemo se kampanji koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalnog izolovanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje ‘Živimo kulturu - ostani doma’”, piše u saopštenju ove JU koja je priredila virtuelnu izložbu umjetničkih forografija čiji su autori Tivćani
537 pregleda 0 komentar(a)
Izložba virtuelnim putem, Foto: Privatna arhiva
Izložba virtuelnim putem, Foto: Privatna arhiva

JU “Muzej i galerija Tivat” privremeno je zatvoren za posjetioce, a u skladu sa propisima koji za cilj imaju očuvanje zdravlja usljed pandemije virusa korona. Uprkos takvim okolnostima, oni nijesu prestali sa radom, pa su tako odlučili da za svoju publiku obezbijede i virtuelne sadržaje, navodi se u jučerašnjem saopštenju te ustanove.

“Ovim projektom pridružujemo se kampanji koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalnog izolovanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje ‘Živimo kulturu - ostani doma’”, piše u saopštenju ove JU koja je priredila virtuelnu izložbu umjetničkih forografija čiji su autori Tivćani.

Tradicionalna izložba fotografija “Okom Tivćana” održana je, inače, već četiri puta u galeriji JU “Muzej i galerija Tivat”. Učesnici izložbe su profesionalci i amateri koje povezuje ljubav prema fotografiji. “Kroz fotografije su prikazane znamenitosti grada, kultura, običaji i život Tivćana, prirodne ljepote našega grada, ali i savremena svakodnevica života”, ističu iz JU “Muzeji i galerija”.

Autori izloženih fotografija su: Anton Gula Marković, Roko A. Stjepčević, Đurica Nikolić, Dragan Rajčević, Bojan Janković, Mateo Gašparini, Maja Gašparini, Ana Marković Andrašić, Miško Kordić, Mihael Miko Đuričić, Monika Marku, Dalibor Ševaljević, Dragan Redžo, Vladislav Trapara, Ivana Petković, Sanja Matković, Biljana Kralj, Sonja Štilet, Damir Nesimi i Jana Ilić.

Putem linka svi zainteresovani mogu virtuelnom turom obići kolektivnu izložbu “Okom Tivćana” - https://www.theasys.io/viewer/POwRke90KC5FVEvj73prwQ8V0iZ3Xb/

Opština raspisala konkurs za podršku izdavaštvu

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat raspisao je konkurs za raspodjelu sredstava u iznosu od 5.000 eura opredijeljnih iz budžeta lokalne uprave za izdavačku djelatnost u 2020. godini. Na konkursu mogu učestvovati NVO, fizička i pravna lica sa teritorije Crne Gore, koji ispunjavaju kriterijume. Pravo učešća nemaju javne ustanove i subjekti čiji rad se finansira iz budžeta Crne Gore, odnosno budžeta Opštine sredstvima planiranim za kulturu, kao i NVO organizacije kojima su odobrena sredstva za iste projekte iz državnog ili opštinskog budžeta. Konkursom je predviđeno i sufinansiranje dopunjenih izdanja ranije izdate publikacije, kao i reprint izdanja, shodno uslovima konkursa. Kriterijumi za vrednovanje projekata po ovom konkursu su umjetnički kvalitet i značaj za razvoj crnogorske i lokalne kulture, međunarodna afirmacija crnogorske kulture i usklađenost predloženog iznosa sredstava po planiranim aktivnostima projekta.

Prioritet za sufinansiranje imaju autori iz Tivta, odnosno autori čija je publikacija od značaja za Tivat i Boku Kotorsku.

Opština može sufinansirati projekat najviše do 50 odsto iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju. Prijava na konkurs sa propratnom dokumentacijom podnose se zaključno sa 16. aprilom.

Bonus video: