trajaće od 02. jula do 13. septembra

Međunarodni festival KotorArt i ove godine će se održati pod pokroviteljstvom UNESCO-a

"Festival je od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, jedan od najuglednijih festivala u zemlji i regionu koji okuplja brojne umjetnike i publiku tokom dva mjeseca trajanja u Kotoru i Boki, već nekoliko godina dobija potvrde sa prestižnih međunarodnih adresa"

4062 pregleda 0 komentar(a)
Logo KotorArt-a, Foto: KotorArt
Logo KotorArt-a, Foto: KotorArt

Festival KotorArt je i ove godine dobio pokroviteljstvo UNESCO-a, saopšteno je iz organizacije ovog međunarodnog festivala.

Izdanje KotorArt-a je planirano u periodu od 02. jula do 13. septembra, uz smjenjivanje različitih programskih segmenata:

- KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu (2 - 10. jul)

- KotorArt Don Brankovi dani muzike (14. jul - 14. avgust)

- KotorArt Pjaca od filozofa (11. avgust)

- KotorArt Međunarodni Festival klapa Perast, (11-12. septembar)

"Festival je od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, jedan od najuglednijih festivala u zemlji i regionu koji okuplja brojne umjetnike i publiku tokom dva mjeseca trajanja u Kotoru i Boki, već nekoliko godina dobija potvrde sa prestižnih međunarodnih adresa", navodi se u saopštenju organizacije međunarodnog festivala KotorArt.

Noseći programi KotorArta, Don Brankovi dani muzike i Kotorski festival pozorišta za djecu, nosioci su evropskog kvaliteta festivala EFFE label, a zajedno sa Međunarodnim festivalom klapa Perast su nagrađeni Wild Beauty nagradama, Nacionalne turističke organizacije.

"Pored izuzetno visokog kvaliteta i posebnog imidža po kojem je prepoznat, svjetski afirmisanih umjetnika koji su Kotor i Crnu Goru stavili na evropsku mapu festivala, male ali visoko stručne profesionalne ekipe koja stoji iza njegove realizacije, ono što je karakteristika festivala jeste autonomija njegovih programskih cjelina, decentralizovana uprava, kao i, za crnogorske - a naročito kotorske prilike, neobično visok procenat samostalno ostvarenih sredstava. Čak i u ovim bremenitim vremenima, pojedine segmente KotorArta, pored pokrovitelja, UNESCO-a, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, podržavaju brojni sponzori i partneri", zaključuje se u saopštenju KotorArt-a.

Preporučujemo za Vas