Grad teatar odlaže sve osim izložbe

“Za sada je to jedini program ovogodišnjeg festivala, usklađen sa preporučenim mjerama IZJCG za pristup i posjete ustanovama kulture”, navode iz ove ustanove

3917 pregleda 1 komentar(a)
Grad teatr, Foto: Grad teatar
Grad teatr, Foto: Grad teatar

Uprava JU “Grad teatar” odlučila je da su svi programi 34. izdanja festivala odloženi, osim izložbe „Savremena crnogorska skulptura“, u skladu sa dobijenim preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore usljed trenutne situacije sa virusom korona.

Izložba „Savremena crnogorska skulptura“, koju “Grad teatar” realizuje u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, biće otvorena večeras u 21 čas u crkvi „Santa Maria in Punta“ u Starom gradu u Budvi. Djela 12 eminentnih vajara Crne Gore, u izboru Marine Čelebić, muzejskog savjetnika centra, posjetioci će biti u mogućnosti da vide do 22. avgusta.

“Za sada je to jedini program ovogodišnjeg festivala, usklađen sa preporučenim mjerama IZJCG za pristup i posjete ustanovama kulture”, navode iz ove ustanove.

Umjetnici čiji su radovi izloženi su: Marko Brežanin, Luka Tomanović, Stevan Luketić, Srđan Kovačević, Krsto Andrijašević, Pavle Pejović, Risto Radmilović, Miodrag Šćepanović, Peko Nikčević, Tijana Dujović Liščević, Ana Đukanović-Miljkovac i Sanja Bulatović.

Bonus video: