Onlajn DES festival za djecu

Festival je namijenjen djeci starijoj od 10 godina, koja se više od tri godine bave glumom, a u okviru festivala će dramski pedagozi držati predavanja na temu “Transformacija glumca u lik”

2365 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Online Des Fest
Foto: Online Des Fest

Internet festival za djecu “Onlajn DES fest”, u organizaciji nevladinog udruženja Dramski edukativni studio “Scena”, biće upriličen od prvog do petog avgusta.

Festival je namijenjen djeci starijoj od 10 godina, koja se više od tri godine bave glumom, a u okviru festivala će dramski pedagozi držati predavanja na temu “Transformacija glumca u lik”.

U okviru predavanja crnogorskih glumica mr Vesne Vujošević Labović i Kristine Obradović učesnici festivala će imati prilike da nadograde svoje znanje i glumačke vještine, kako u teoretskom tako i u praktičnom smislu.

Svoje iskustvo predavači će prenijeti putem grupnih i individualnih onlajn predavanja, a krajnje rezultate rada učesnici će prezentovati putem sajta dramskog studija koji je i nastao kao prvi dio projekta.

Festival organizuju Vesna Vujošević Labović i istoričarka umjetnosti Nikoleta Dabanović, a sufinansiralo ga je Ministarstvo kulture u sklopu programa podrške u cilju prevazilaženja negativnih socio-ekonomskih posljedica u sektoru kulture usljed epidemije virusa korona. Partner je Crnogorsko narodno pozorište.

Bonus video: