E-Play predstavio lyric video

Video “Japan” dočarava puštanje “Slobode” s gramofona, i njime je sedam pjesama dobilo video interpretaciju

1214 pregleda 0 komentar(a)
E-play, Foto: Privatna arhiva
E-play, Foto: Privatna arhiva

Alternativni bend E-Play objavio je svoj prvi lyric video u karijeri za numeru “Japan”, s albuma “Sloboda” koji je poslije CD-a i digitalnih platformi (2018), nedavno konačno izašao i na vinilu pod etiketom izdavačke kuće Long Play.

Video “Japan” jednostavno dočarava puštanje “Slobode” s gramofona, i njime je svih sedam pjesama s albuma dobilo svoju video interpretaciju.

Od dosadašnjih vizuelno i produkcijski upečatljivih spotova “Srešćemo se neki drugi put”, “Da budemo samo dobro”, “Pristanište” i “Uzmi mi sve”, posebno su se izdvojili “Šamarčina”, s porukom protiv nasilja nad ženama, i “Sloboda” u kome se pojavljuje simbolično glumica Sloboda Mićalović kojoj je ovo bio prvi muzički spot u karijeri.

Peti album u dvodecenijskoj karijeri izraz je velike muzičke zrelosti beogradskog benda željnog da se “popne stepenicu iznad” u odnosu na svoja ranija izdanja, čemu je doprinijela i vrhunska produkcija Voje Aralice koji je u svojoj karijeri sarađivao s izvođačima poput Nikole Pejakovića Kolje, Bajage, Tanje Banjanin.

“Ako nema dobre pjesme, niko na svijetu ne može da ti pomogne”, primjećuje autorka, pjevačica i basistkinja sastava E-Play Maja Cvetković.

“Ovo je naš prvi vinil u karijeri i baš nam je drago što smo konačno čuli i kako naš bend zvuči na pucketavom nosaču zvuka. Super je da će naši fanovi koji su ljubitelji vinila imati prilike da, poslije dugo čekanja, zavrte ovu ploču na svojim gramofonima. To smo im, nakon svih ovih godina, stvarno ostali dužni”, kaže Maja.

Kratko opisujući suštinsko značenje “Slobode” za svoj bend (u kome su i bubnjar Goran Ljuboja-Trut i gitarista Nemanja Velimirović), Maja ističe:

“Važno je da budemo dobro, slobodni, da pristajemo samo na ono što mi izaberemo kao pravo rješenje i da nam mogu uzeti sve što imamo, ali samo ne mogu uzeti nas”.

Bonus video: