Izložba "Normalizujmo normalna tijela" u Podgorici

"Želimo da dokažemo svima da nam je dozvoljeno da izađemo iz oklopa i da se pokažemo onakvi kakvi jesmo", navodi autorka projekta, fotografkinja Nada Vojinović

2242 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izložba "Normalizujmo normalna tijela" biće otvorena u četvrtak, 10. septembra na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Izložba će biti postavljena u 13 časova, dok je zvanično otvaranje sa moderatorkom i autorkom projekta, fotografkinjom Nadom Vojinović, zakazano za 19 sati. Izložba će trajati samo jedan dan, tačnije do ponoći.

Kako navodi Vojinović, „Normalizujmo Normalna Tijela“ je projekat koji je osmišljen radi promovisanja "svih normalnih tijela koji su marginalizovana". "Normalno je svako prirodno tijelo – malo, veliko, krupno, sitno, sa svim svojim prirodnim manama i vrlinama. Ovaj projekat ima za cilj da podigne svima samopouzdanje, da ojača jedinku u fizičkom i mentalnom smislu. Želimo da dokažemo svima da nam je dozvoljeno da izađemo iz oklopa i da se pokažemo onakvi kakvi jesmo. Naša tijela žele biti slobodna. Želimo da veličamo jedinstvenost prije nego da je se stidimo i da prikažemo koliko svi vrijedimo – kro predstavljanje prirodne ljepote. Bez fotošopa, insceniranih poza i lažnog predstavljanja."

Otvaranju će, kako je saopšteno, prisustvovati i učesnici projekta.

Povezani članci

06. Septembar 2020.

Prikazala prave vrijednosti istinske prirodne ljepote

Bonus video: