Obilježavanje Dječje nedjelje u Kotoru

Knjiga Jelene Lele Milošević „Ivo Vizin - kapetan od snova“ biće promovisana sjutra u 17 časova u Pomorskom muzeju

4309 pregleda 0 komentar(a)
„Ivo Vizin - kapetan od snova“, Foto: KotorArt, kotorski festival pozorišta zadjecu
„Ivo Vizin - kapetan od snova“, Foto: KotorArt, kotorski festival pozorišta zadjecu

Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće Dječiju nedjelju, uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, pa će tako danas u dvorištu Kulturnog centra “Nikola Đurković” u 17.30 časova biti prikazana izložba radova polaznika edukativno-kreativnih radionica „Kineski kroz igru,“ koje je vodila Jelena Stjepčević.

Radionice i izložba su organizovane u saradnji sa JU KC „Nikola Đurković“/Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženjem za promociju sinologije Kotor.

Na sjutrašnjem repertoaru, već u 11 časova, biće organizovana promocija Kotorskog festivala pozorišta za djecu, „Đir po Kotoru“ na italijanskom jeziku i kroz interaktivne aktivnosti. Profesorica italijanskog, Katica Brkanović, vodiće djecu i predstavljati najznačajnije građevine u kotorskom Starom gradu praveći paralelu sa njihovim prikazom u knjizi.

Promocija knjige Jelene Lele Milošević „Ivo Vizin - kapetan od snova“ biće upriličena sjutra u 17 časova u Pomorskom muzeju u Kotoru. Na promociji će govoriti kustos u Pomorskom muzeju Ilija Mlinarević, urednica programa za mlade u Kulturnom centru Aleksandra Tomović i menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu Nataša Ristelić. Nakon promocije uslijediće obilazak muzeja.

Kotorski festival pozorišta za djecu poručuje da je neophodno posvetiti se djeci, jer djeca su budućnost.

“Djeca su naše najveće bogatstvo jer su oni naša budućnost! Posvetimo im se i proslavimo Dječju nedjelju 2020. godine zajedno i uz osmijehe”.

Bonus video: