Sanacija posljedica korone

Pored pozorišnih tema, na sastanku krajem protekle sedmice održanom na Cetinju, sa direktorom Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ Bogićem Rakočevićem utvrđeno je da je neophodna obnova programskih sadržaja uz poštovanje mjera i rad na uspostavljanju konkursa namijenjenih izdavaštvu radi demokratizacije kulture

1481 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sa rukovodiocima Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Ilijom Subotićem i Lidijom Dedović, predstavnici resora kulture iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta preispitali su mogućnosti povratka na pozorišnu scenu, u okolnostima u kojima bi bilo omogućeno izvođenje predstava u uslovima bezbjednim i za publiku i za učesnike.

Pored pozorišnih tema, na sastanku krajem protekle sedmice održanom na Cetinju, sa direktorom Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ Bogićem Rakočevićem utvrđeno je da je neophodna obnova programskih sadržaja uz poštovanje mjera i rad na uspostavljanju konkursa namijenjenih izdavaštvu radi demokratizacije kulture.

Završni sastanak je održan sa direktorom Filmskog centra Crne Gore Sehadom Čekićem. Na tom sastanku je ukazano na ugroženost bioskopske djelatnosti usljed pandemije i nužnost hitne finansijske pomoći za dalje funkcionisanje ovog sektora, pri čemu je predložen i model organizacije kasnih večernjih projekcija. U planu je i podrška prezentacije ovogodišnjeg crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, kao i o daljem unapređenju filmske djelatnosti u Crnoj Gori.

Na dijalozima nazvanim „COVID restart“ kulturno-umjetničkog sektora zajednički se razmatraju mogućnosti saniranja posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, a sve u cilju nastavka kulturno-umjetničkog javnog rada.

Bonus video: