ko pobjeđuje - pozorište ili život?

Duodrama „Šta ćemo sad?“ otvara Makado

Dvije izmjene u repertoaru šestog izdanja Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja, koja počinje u srijedu i traje do 31. januara
 

680 pregleda 0 komentar(a)
Makado, Foto: Privatna arhiva
Makado, Foto: Privatna arhiva

Iako je ranije najavljeno da će ovogodišnje izdanje Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO otvoriti koproducentska multimedijalna pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta “Aplikacija Voland”, zbog bolesti glumca planovi su se promijenili, saopštili su organizatori.

Umjesto navedene predstave manifestaciju će u srijedu, u sali DODEST Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, otvoriti duodrama „Šta ćemo sad?“ u 18 časova. U pitanju je komad beogradske produkcijske kuće „Jugoart“ u kojoj igraju Sofija Juričan i Ivan Đorđević. Adaptaciju teksta i režiju je priredio Erol Kadić po motivima priče Branka Đurića Đure.

“Komična situacija u kojoj se nađu ona i on nasmijaće vas do suza i postaviti pitanje ko pobjeđuje - pozorište ili život?”, ističe se u opisu komada.

Najavljena je i još jedna repertoarska izmjena. Naime, umjesto predstave “Lice” Centra za kulturu Berane, 29. januara u sali DODEST u 18 časova će biti organizovano veče poezije “Sanjajući san o snu” koje će prirediti glumci Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. “Događaj ne pripada klasičnim večerima poezije, jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju. Osnova izvođenja je jak emotivni naboj koji je prisutan kod oba glumca. Izrežiran kao kompaktna cjelina ovaj događaj više podsjeća na dramu koja emotivno komunicira sa publikom nego na veče poezije i preporučuju ga za izvođenja na crnogorskim scenama”, istakli su organizatori šestog izdanja Makado festivala. Ostale predstave biće izvedene po već utvrđenom redosljedu, odnosno kako je planirano i najavljeno. Najmlađa publika će 28. januara imati priliku da uživa u predstavi “Luckasti klovnovi”, dok će virtuoznu monodramu, zbirku satiričnih monologa nobelovca Darija Foa “Mistero Buffo” u izvedbi poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivaka i u režiji Lee Delong publika moći da vidi 30. januara, a 31. Makado će na sceni DODEST zatvoriti monodrama “Potonja ura Njegoševa” koju izvodi poznati crnogorski glumac Slobodan Marunović.

Besplatne ulaznice za predstavu „Šta ćemo sad?“ i veče poezije “Sanjajući san o snu” mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, pa tako Velika sala KIC-a prima do 50, a sala DODEST do 30 posjetilaca. Pored toga, dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski je obavezno

Preporučujemo za Vas