Aktiviranje ženske energije

Na književnoj večeri u Budvi govoriće se o knjizi “Buđenje Boginje” autorke Goge Balaban

1340 pregleda 0 komentar(a)
Goga Balaban, Foto: JU Muzeji i galerije Budve
Goga Balaban, Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Književno veče Goge Balaban biće održano u petak u 21 čas na trgu ispred Spomen doma “Stefan Mitrov Ljubiša”, Cara Dušana 13, Stari grad, Budva. U okviru večeri će se govoriti o knjizi “Buđenje Boginje”, autorke Balaban, a osim nje govoriće Kristina Kestner i Tijana Lalović. Moderatorka večeri biće Marija Balaban.

Balaban nas, kroz zanimljive životne i svakodnevne primjere podsjeća da u svakoj ženi spava Boginja, ali je potrebno toga se podsjetiti. Svako ima drugačiji način za to, a autorka daje kroz knjigu niz preporuka, vježbi i sugestija koje mogu pomoći na tom putu.

Knjiga donosi aktiviranje ženske energije, kroz buđenje svjesnosti koja leži u svakom čovjeku.

”Da, čovjeku – jer i muškarac i žena u sebi nose žensku energiju”, podsjeća nas na to autorka koja sebe naziva životnim poetom, srećnom ženom, majkom i Boginjom u svom svijetu.

Ona podsjeća žene, ali i muškarace, da uloga dame ne treba da bude ni uloga ratnice ni uloga robinje, već da će svoje pravo mjesto svaka žena osjetiti kada se poveže sa svojom karlicom i u njoj osjeti životnu energiju.

”Buđenje Boginje nije knjiga napisana samo ženama. Napisana je za sve one koji žele da u sebi probude dio koji čeka da bude obožavan i voljen. Svi posjedujemo taj dio zato što smo iskrice Božanstva. A Božanstvo je čista ljubav i svjetlost”, kaže Balaban.

”Cilj i program knjige “Buđenje Boginje” je da dođete do svojih originalnih mudrosti i božanskih aspekata... Ona je iskrena, inspirativna i neumorna u svojoj misiji da u vama probudi prije svega pitanja, mnoštvo pitanja o tome ko ste, gdje ste stigli do ovog trenutka, da li vas to zadovoljava, da li je potrebno da nešto promijenite. Ako krenete za tim uvijek ćete otkriti brojna iznenađenja i nakon toga ništa neće biti isto”, rekla je o knjizi profesorka književnosti Vesna Ivančev.

Bonus video: