U radove utkala puno ljubavi i pažnje

Postavku od 18 radova čine uglavnom pejzaži

1502 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Izložba Seade Škrijelj otvorena je preksinoć u “Staroj čaršiji” u Starom Baru.

Seada se slikarstvom bavi već sedam godina, a ovo je njena prva samostalna izložba. Za ovu postavku pripremila je 18 radova, koju čine uglavnom pejzaži. Izložbu je otvorio Hajriz Hačko Brčvak, a o njenim radovima govorili su slikar Muharem Muratović i organizator izložbe Mirko Bujišić.

”Umjetnost i kultura su kao hrana. Oni koji imaju jaču kulturu, oni su ispred nas, kao i oni što imaju zdravu hranu, duže žive. Zato moramo obratiti pažnju i na jedno i na drugo”, poručio je Muratović.

Škrijelj je priznala da je ova izložba za nju velika stvar i da je u sve svoje radove, koje je predstavila barskoj publici, utkala puno ljubavi i pažnje.

”Kada pogledate njene slike, odmah ćete i sami prepoznati divnu osobu i njenu emociju. Večerašnja izložba je i malo iznenađenje za nju. Samo srećni ljudi mogu dijeliti pozitivnu energiju i nadam se da će i njeni radovi naći mjesto među poznatim slikarima”, kazao je na otvaranju Brčvak.

U programu su nastupili KUD Tekstilac iz Bijelog Polja, a nakon izložbe publika je imala priliku da uživa u koncertu bosanskohercegovačke pop zvijezde Armina Muzaferije.

Bonus video: