Nova nagrada za Kristinu Miljenović

Talentovana gitaristkinja za sobom ima više od 20 nagrada s međunarodnih, internacionalnih i svjetskih takmičenja

4240 pregleda 591 reakcija 3 komentar(a)
Miljenović, Foto: Privatna arhiva
Miljenović, Foto: Privatna arhiva

Mlada crnogorska gitaristkinja iz Kotora Kristina Miljenović nakon niza ranijih priznanja nastavlja da niže i nove nagrade, a sada priznanje donosi s internacionalnog takmičenja gitare “Transilvania International Guitar festival 2021”, koji se od 31. avgusta do 5. septembra održao u Rumuniji, u Klužu.

Miljenović je u svojoj, trećoj kategoriji, osvojila drugu nagradu, prema odluci žirija kojeg su činili poznati svjetski gitaristi: Denis Bizhga iz Albanije, Nikolay Mihaylov iz Bugarske, Adrian Andrei, Valentin Pop i Adrian Mardan iz Rumunije, Stefan Jović iz Srbije i Erhan Mujka s Kosova.

Takmičenje u klasičnoj gitari održano je onlajn putem, u sedam starosnih kategorija, a učestvovali su talentovani muzičari iz više zemalja: Rusije, Kosova, Rumunije, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Indije, Indonezije, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Srbije, Španije, Tajvana, Sjedinjenih Američkih Država...

Miljenović
Miljenovićfoto: Privatna arhiva

Snimljeni video nastupi svih takmičara bili su objavljeni javno putem interneta, na veb stranici festivala i Fejsbuku. Tokom festivala održan je i masterklas putem skajpa i Zoom platforme. Svi takmičari su imali priliku da prijave i svoje snimke do 22. avgusta. Umjetnički direktor festivala je Konstantin Andrej.

Kristina Miljenović je u okviru projekta “Luka umjetnosti” već snimila dva spota, svirala je na trgovima Kotora i ovoga ljeta unutar zidina Staroga grada i tako uveseljavala prolaznike, a nedavno je nastupila i na otvaranju baletske predstave “San jedne balerine” koja je upriličena sredinom avgusta na Citadeli Kotor.

Talentovana gitaristkinja za sobom ima više od 20 nagrada s međunarodnih, internacionalnih i svjetskih takmičenja. Svojim najvećim uspjehom, kaže, smatra drugo mjesto na Svjetskom takmičenju “Alirio Diaz” u Austriji u Rustu, koji je održan u novembru 2020. godine.

Bonus video: