Poziv za umjetničku rezidenciju “Razumi.me”

Oni pozivaju sve zainteresovane između 16 i 20 godina da se prijave za učešće u ovom projektu slanjem kratke biografije, motivacionog pisma i videa u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti

2911 pregleda 0 komentar(a)
Poster, Foto: poster
Poster, Foto: poster

Nevladino udruženje Dramski studio “Prazan prostor” iz Podgorice nastavlja misiju jačanja kulturne ponude i doedukacije mladih ljudi u Crnoj Gori kroz projekat “Razumi.me”.

”Projekat je osmišljen u želji da grupi mladih djevojaka i momaka kroz pozorišnu umjetnost približi građanski i ljudski pristup različitostima i podstakne ih na dijalog koji za cilj ima razumijevanje.

Dijalog među mladima i zajedničko stvaranje su nužan i jedini mogući odgovor na rastuće društveno-političke tenzije u Crnoj Gori, kao multikulturalnoj, multinacionalnoj i multivjerskoj sredini.

Direktni učesnici projekta će biti 24 mlade osobe koje će tokom desetodnevnog rezidencijalnog boravka izgraditi međusobne veze; upoznati različitosti svoje zemlje i društ(a)va; te kroz umjetnost, druženje i razgovor razviti toleranciju, ljubav i solidarnost. S njima će, osim mladih liderki i lidera, raditi kompetentne pedagoškinje i pedagozi iz oblasti pozorišne umjetnosti”, ističu organizatori.

Oni pozivaju sve zainteresovane između 16 i 20 godina da se prijave za učešće u ovom projektu slanjem kratke biografije, motivacionog pisma i videa u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti.

Prijave se šalju na mejl adresu dsprazanprostor@gmail.com. Poziv je otvoren do 1. oktobra, a selektovani učesnici i učesnice biće dio desetodnevne umjetničke rezidencije u Pljevljima, učestvovaće u promociji projekta, javnim performansima i javnoj tribini.

Mentorke i mentori vodiće radionice koristeći najsavremenije metode rada i moć koju pozorište sa svojim umjetničkim tehnikama ima, ističe se u saopštenju, a sa ciljem jačanja kapaciteta mladih, njihovog samopouzdanja, razvijanja kulture dijaloga i slobode duha.

Krajnji proizvod radionice biće performans koji će se izvesti u javnim prostorima u šest crnogorskih gradova. Projekat je dobio podršku kroz program “OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - “M’BASE” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP), a finansira ga Evropska unija.

Bonus video: