Priče malih robnih marki

U Kotoru će večeras biti otvorena izložba slovenačkog dizajna “The Future of Living”

2840 pregleda 0 komentar(a)
Foto: poster
Foto: poster

Izložba slovenačkog dizajna “The Future of Living” (Budućnost življenja) biće biti otvorena večeras u Kotoru u Crkvi sv. Pavla u 19 časova, najavljeno je iz Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor.

”Proizvodi koji će na izložbi biti predstavljeni ističu priče malih robnih marki koje izražavaju funkcionalnost, strast prema životu i prirodi, inovativne načine primjene lokalnih materijala, te nove tehnike proizvodnje koje se nadovezuju na regionalno zanatstvo i napredne tehnike održive proizvodnje”, navodi se u saopštenju.

Paleta 90 proizvoda koji nose znak izvrsnosti “Made in Slovenia”, nastala u posljednje dvije godine, predstavlja napore Centra za kreativnost, koji djeluje u sklopu Muzeja arhitekture i dizajna, da poveže, promoviše, podrži i razvija kulturni i kreativni sektor u Sloveniji.

”Proizvodi prognoziraju budućnost življenja u kojoj nema više sirovih materijala u izobilju, u kojoj je potrebno racionalizovati metode proizvodnje i upotrebe ljudskih resursa, a proizvode prilagoditi novoj generaciji korisnika koji žele prilagođena rješenja. Ona se nalaze u tehnološki naprednoj i inovativnoj izradi koju proizvođači i dizajneri kombinuju sa svojom sveobuhvatnom ljubavlju prema životu i prirodi”, dodatno objašnjavaju iz OJU “Muzeji” Kotor.

Izložba se organizuje u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Podgorici, Opštinom Kotor i Udruženjem za odgovorni i održivi razvoj. Postavka je otvorena do šestog oktobra u Kotoru, a nakon toga će biti predstavljena i publici u Podgorici.

J. K.

Paleta 90 proizvoda koji nose znak izvrsnosti "Made in Slovenia", nastala u posljednje dvije godine, predstavlja napore Centra za kreativnost da poveže, promoviše, podrži i razvija kulturni i kreativni sektor u Sloveniji

Bonus video: