Književno veče Balše Brkovića u školi "Savo Pejanović"

Brković će u prvom dijelu večeri mladim ljubiteljima književnosti govoriti odlomke iz svojih djela uz osvrte na savremene književne tokove u Crnoj Gori i šire, a potom će odgovarati na pitanja učenika

2354 pregleda 4 komentar(a)
OŠ "Savo Pejanović"
OŠ "Savo Pejanović"

U okviru nove “Đačke tribine srijedom u 17” u podgoričkoj Osnovnoj školi “Savo Pejanović” danas će biti održano književno veče poznatog crnogorskog pisca, književnog i pozorišnog kritičara i kolumniste, Balše Brkovića, koji je, inače, bio i učenik te škole.

Veče će otvoriti direktor škole prof. Zoran Đukić, a medijator će biti prof. dr Dragan Koprivica.

Brković će, kako je najavljeno, u prvom dijelu večeri mladim ljubiteljima književnosti govoriti odlomke iz svojih djela uz osvrte na savremene književne tokove u Crnoj Gori i šire, a potom će odgovarati na pitanja učenika.

Brković je rođen u Titogradu 1966. godine, završio je Filološki fakultet u Beogradu (Grupa za opštu književnost i teoriju književnosti); u godinama za nama dokazao se kao progresivni intelektualac i pacifista; uređuje dodatak ART i objavljuje kolumne u dnevniku “Vijesti” još od osnivanja lista, 1997. godine. Dobitnik je državne nagrade “Miroslavljeno jevanđelje” za roman “Privatna galerija” (2003), član je Crnogorskog PEN Centra i Crnogorskog društva nezavisnih književnika. Dosad je objavio šest zbirki poezije, četiri romana i jednu zbirku pripovjedaka.

Uprava OŠ “Savo Pejanović” će, nakon ove, treće po redu, kontinuirano održavati đačke tribine pozivajući istaknute kulturne poslenike, sportiste i druge afirmisane ličnosti u cilju obogaćivanja kulturnih sadržaja za učenike od prvog do devetog razreda, navodi se u najavi događaja.

Bonus video: