Maestro Romea sa crnogorskim simfoničarima

Događaj na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore biće drugi nastup maestra Romee sa crnogorskim simfoničarima

1577 pregleda 0 komentar(a)
Migel Romea, Foto: Muzički centar Crne Gore
Migel Romea, Foto: Muzički centar Crne Gore

Crnogorski simfonijski orkestar održaće u subotu, 6. novembra, u 20 časova koncert pod upravom maestra Migela Romee, gostujućeg dirigenta iz Španije i profesora na Univerzitetu “Alfonso X” u Madridu.

Ovaj događaj na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore biće drugi nastup maestra Romee sa crnogorskim simfoničarima.

U prvom dijelu koncertne večeri orkestar će interpretirati uvertiru iz opere “Ruslan i Ljudmila” Mihaila Glinke, potom premijerno i orkestarsku svitu “Kuprenov grob” Morisa Ravela, dok će u drugom dijelu biti izvedena “Simfonija br. 5 u e-molu”, op. 64 Petra Iljiča Čajkovskog.

Ulaz za koncert je slobodan, uz obaveznu rezervaciju mjesta dva sata prije početka događaja. Shodno epidemiološkim mjerama, broj mjesta u auditorijumu je ograničen, a prisustvo je moguće uz posjedovanje jednog od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Migel Romea studirao je na Kraljevskom konzervatorijumu za muziku u Madridu i nastavio usavršavanje na konzervatorijumima Mocarteum u Roterdamu i Salcburgu. Karijeru je započeo 2002. u Madridskom simfonijskom orkestru mladih. Od 2004. do 2014. je bio šef-dirigent jednog od najstarijih i najcjenjenijih muzičkih ansambala u Španiji - Betoven filharmonije u Kampo de Kriptani. Romea predaje orkestarsko dirigovanje na Univerzitetu u Madridu Alfonso X i drži majstorske radionice širom Španije, Bugarske, Njemačke, Finske, Švajcarske, Meksiko Sitija...

Bonus video: