promocija Romana Ivane Mitrović danas u Nikšiću

Život je stvar izbora

Autorka je kazala da u romanu prati sudbinu žene koja pokušava da se oslobodi tereta iz prošlosti...

2763 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Migo
Foto: Migo

Promocija romana “Život je stvar izbora” autorke Ivane Mitrović, biće upriličena danas u Nikšiću, u 18 časova u sali JU “Zahumlje”. O romanu će govoriti dr Sofija Kalezić, Marija D. Nenezić i autorka, dok će moderatorka večeri biti Kristina Radović.

Autorka je kazala da u romanu prati sudbinu žene koja pokušava da se oslobodi tereta iz prošlosti...

”Moj roman priča o sudbini žene koja teži da zbaci okove naslijeđene nesreće koja je prati tokom čitavog života. Osjećaj inferiornosti, jer je djevojčica, a koji joj je nametnut u ranom djetinjstvu, stvoriće kod nje potrebu da stalno dokazuje da je savršena kako bi bila prihvaćena. U jednom presudnom trenutku svog života ona shvata da je na tom putu izgubila sebe”, zabilježila je Mitrovićeva.

Ivana Mitrović rođena je 1976. godine u Bijelom Polju gdje je završila osnovnu i srednju školu, a Odsjek za srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Od 1997. do 2003. godine bila je član redakcije Nezavisne revije “Polje”. Povremeno je objavljivala tekstove u “Bjelopoljskim novinama” i u “Odzivima”. Bila je saradnik na izradi Prvog sportskog vodiča Crne Gore. Od 2003. godine radi kao profesorica u Srednjoj stručnoj školi na Cetinju, u kojoj je unaprijeđena u zvanje nastavnik - mentor.

Promocija njenog romana organizuje se u sklopu novembarskog programa Nikšićke kulturne scene 2021.