Malcev: Pripreme za koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra protekle veličanstveno

„Imate sjajne soliste, od horne, do duvača i gudača. Zaista su svi jako dobro ukomponovani zajedno tako da sam vrlo zadovoljan“, istakao je Malcev

2289 pregleda 1 komentar(a)
Malcev, Foto: PR Centar
Malcev, Foto: PR Centar

Crna Gora može biti ponosna jer ima sjajan orkestar koji je jako dobro ukomponovan, rekao je njemački dirigent Štefan Malcev, koji će večeras od 20 sati predvoditi koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Malcev je, u toku uključenja u jutarnji program Televizije Crne Gore, rekao da je prvi put u Crnoj Gori.

„Pored prilike što mogu da radim sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, posjetio sam i neke gradove u ovoj predivnoj zemlji. Zaista sam iznenađen ljepotama svega što se u Crnoj Gori može vidjeti na malom prostoru. Zadivljen sam planinama, morem, jezerima...“, kazao je Malcev.

Kako prenosi PR Centar, Malcev je rekao da su djela koja će večeras podgorička publika imati priliku da čuje neobična, ali da su kompozitori poznati.

„Na programu koncerta naći će se poletna i koloritom bogata uvertira iz opere "Čarobni strijelac" Karla Marije fon Vebera, premijerno Simfonija br. 25 u g-molu, KV 182 koju je u svojoj sedamnaestoj godini komponovao Volfgang Amadeus Mocart, kao i čuvena Simfonija br. 3 u Es-duru, op. 55 ("Eroika") Ludviga van Betovena“, precizirao je Malcev.

Rekao je da su pripreme sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom protekle veličanstveno.

„Imate sjajne soliste, od horne, do duvača i gudača. Zaista su svi jako dobro ukomponovani zajedno tako da sam vrlo zadovoljan“, istakao je Malcev.

Ulaz za koncert, koji će biti održan na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore je slobodan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na telefon 068 366 319 od devet do 15 sati i dva sata prije početka događaja.

Bonus video: