Revija predstava u Nikšiću od 2. do 5. decembra

Reviju 2. decembra otvara predstava "Amateri", koju je režirao Momčilo Miljković, a igraju Sanja Ristić Krajnov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Dimitrije Dinić

2291 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

U Nikšiću će, od 2. do 5. decembra, u sklopu „Beo art“ revije predstava, publika moći da uživa u ostvarenjima koja potpisuju izuzetna autorska i glumačka imena

"Ova pozorišna smotra nam se nametnula kao potreba, ali i kao obaveza, da izrazimo poštovanje prema našoj vjernoj i prepoznatljivoj publici, ali i prema mnogim našim sugrađanima koji izražavaju interesovanje i poštovanje prema onome što radimo posle duge pauze i koji će, sigurni smo, postati članovi naše velike pozorišne porodice", kazao je v.d.umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta, Janko Jelić.

Revija, koju organizuje Nikšićko pozorište u saradnji sa Agencijom "Beoart" i uz pomoć Elektroprivrede Crne Gore, se realizuje pod sloganom "Magija se nastavlja".

"Time želimo da ukažemo na dugi kontinuitet i gotovo neraskidivu i magičnu vezu između našeg grada i našeg pozorišta. Želimo i da svakom ljubitelju pozorišta budemo što bliži i time što uz svaku kupljenu ulaznicu poklanjamo još jednu", najavio je Jelić.

Reviju 2. decembra otvara predstava "Amateri", koju je režirao Momčilo Miljković, a igraju Sanja Ristić Krajnov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Dimitrije Dinić.

"Okosnicu radnje predstave čini pokušaj 'smotanog fakultetlije' i 'školovanog vodinstalatera' da okupe družinu koja će im pomoći da se snimanjem filmova za odrasle izvuku iz bijede u kojoj žive. Nizom komičnih situacija se umjesto tjelesne, pred publiku, prikazuje emotivna golotinja, strepnje, frustracije i utopijske želje mladih ljudi koji zapravo igraju amaterske uloge u sopstvenom životu", stoji u saopštenju za javnost.

Predstavu rađenu po čuvenom romanu njemačkog književnika i pravnika Bernarda Šlinka, "Čitač", režirao je Boris Liješević, a dramatizaciju je uradio Fedor Šili. U predstavi, koja problematizuje i analizira konflikte posleratne generacije s holokaustom i koncentracionim logorima, postavljajući mnoštvo univerzalnih moralnih pitanja, igraju Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.

Predstava "Crna kutija" Ane Đorđević, u rediteljskoj interpretaciji Andreja Nosova, inspirisan italijanskim hit filmom "Savršeni stranci" iz 2016. Godine, je na repertoaru 4.decembra.

"Predstava prati tok zajedničke večere sedam dugogodišnjih prijatelja. Pred gledaocima se okupljanje sa lijepim povodom i opuštajućom atmosferom brzo pretvara u napeti prikaz ovisnosti o modernoj tehnologiji. Pametni mobilni telefoni – razgovori, poruke, komentari na društvenim mrežama gostiju, na početku, igre radi, postaju svima dostupni. Kako veče odmiče oni otkrivaju koliko malo znaju jedni o drugima", stoji u saopštenju.

U predstavi, koja je na stalnom repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta, uloge tumače Nataša Marković, Ljubinka Klarić, Ivana Nikolić, Ivan Zarić, Nemanja Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović i Aleksandar Vučković.

Reviju predstava zatvara "Histerija", pozorišni komad koji je po tekstu Terija Džonsona, režirao Ivan Vuković. U "psihoanalitičkom vodvilju koji prikazuje šta se dogodilo kada su se 1937. godine u Londonu sreli otac psihoanalize Sigmund Frojd i princ nadrealizma Salvador", uloge tumače Mladen Andrejević, Goran Jevtić, Suzana Lukić, Aleksandar Đinđić i Anđelika Simić.

Sve predstave biće izvedene u Nikšićkom pozorištu sa početkom u 20 časova, a cijena ulaznice je pet eura. Revija će se realizovati u skladu sa aktuelnim mjerama i preporukama protiv širenja pandemije virusa korona.

Bonus video: