U Modernoj galeriji otvorena izložba Tijane Gordić

"Tijana Gordić je izvrstan crtač, kolorista i poznavalac harmonije. No, ono što njeno osebujno slikarstvo napućuje životvornom snagom je potentni stvaralački temperament"

4213 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Đorđe Cmiljanić
Foto: Đorđe Cmiljanić

Izložba "Jedno mjesto" umjetnice Tijane Gordić otvorena je u Modernoj galeriji u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena.

Izložbu realizuju Muzeji i galerije Podgorice, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada, a u sklopu manifestacije Decembarska umjetnička scena.

"Tijana Gordić je izvrstan crtač, kolorista i poznavalac harmonije. No, ono što njeno osebujno slikarstvo napućuje životvornom snagom je potentni stvaralački temperament. On emanira i romantičnu sjenu i drske hirove fantazije. Ta ljupka odlučnost njenog slikarskog temperamenta svoja polazišta nalazi, prije svega, u aristotelovskom načelu "Horror vacui". Popunjenost formata od ruba do ruba slike savršeno organizovanim kolopletom detalja podsjeća na sunčev mlaz rasut po slikarskom platnu. Iz ovakvog tretmana izbija smjelost. Manir je mučan, a likovna predstava prirode u karakteru laka, neuhvatljiva i treperava", kazala je otvarajući izložbu kustoskinja Selma Đečević.

Izložba je otvorena do 31. januara 2022. godine

Bonus video: