Zatvoren prvi "Kolašin Winter Art"

Jedan od ciljeva je, kažu organizatori, bio da se pokaže kako gitara može da pruži mnogo i slušaocima i izvođačima, ali i da se upotpuni kolašinska, turistička, vanpansionska ponuda

1309 pregleda 0 komentar(a)
Trio "Fatal", Foto: Dragana Šćepanović
Trio "Fatal", Foto: Dragana Šćepanović

Koncertom crnogorskih mladih talentovanih gitarista u Kolašinu je zatvoren "Kolašin Winter Art", manifestacija koja je prvi put organizovana ove godine, od 14. do 17. januara.

Festival je okupio talentovane gitariste iz Crne Gore i regiona, a jedan od ciljeva je, kažu organizatori, bio i da se pokaže kako gitara može da pruži mnogo i slušaocima i izvođačima, a takođe i da se, objašnjavaju, na kvalitetan način, upotpuni kolašinska, turistička, vanpansionska ponuda.

"Kolašin Winter Art" otvorili su gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević, a druge večeri koncert je održao i trio „Fatal“ koji čine Marko Prentić, Petar Dobričanin i Dražen Joković. Učesnici male škole gitare takođe su se uspješno predstavili kolašinskoj publici, tokom trajanja manifestacije.

Duo nastupio na otvaranju
Duo nastupio na otvaranjufoto: Dragana Šćepanović

„Sastavni dio festivala su radionice koje je starijim polaznicima držao redovni profesor sa Fakulteta muzickih umetnosti u Beogradu Aleksandar Hadži Đorđević. Mlađim prolaznicima predavanja je držao Nikola Pejović, profesor Umjetničke škole za muziku i balet 'Vasa Pavić'. Cilj nam je da ova manifestacija postane tradicija i da bude svojevrstan spoj turizma i umjetnosti. Takođe, i da 'Kolašin Winter Art' bude dio kvalitetnog kulturnog sadržaja i turističke ponude ovog grada“, kazao je Joković.

Stariji polaznici
Stariji polaznici foto: Dragana Šćepanović

On dodaje i da je radionice, koje su bile prateći sadržaj festivala, pohađalo 11 polaznika, podijeljenih u dvije grupe. Za njih je bila obezbijeđena besplatna obuka i boravak u Kolašinu.

Mladi polaznici radionica
Mladi polaznici radionicafoto: Dragana Šćepanović

Festival je organizovala Nevladina organizacija za promociju mladih talenata, čiji je Joković osnivač, u saradnji sa Opštinom, Turističkom organizacijom i Centrom za kulturu.

Bonus video: