izložba slika “Sa druge strane”

Portreti i autoportreti Nikole Govedarice

Umjetnik i teoretičar umjetnosti i medija iz Bosne i Hercegovine, prvi put će se predstaviti likovnoj publici u Tivtu

5564 pregleda 131 reakcija 0 komentar(a)
Foto: matij
Foto: matij

Izložba slika “Sa druge strane” akademskog slikara i teoretičara umjetnosti i medija, Nikole Govedarice, biće otvorena sjutra, u prostoru Muzeja i galerije Tivat, u 19 časova, najavljeno je iz te javne ustanove.

Govedarica će se, ovom prilikom, prvi put predstaviti likovnoj publici u Tivtu, a postavka koju je pripremio obuhvata slike portreta i autoportreta u tehnici dekolaž. Iz JU Muzej i galerija Tivat podsjećaju posjetioce da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Govedarica je rođen 19. januara 1989. godine u Foči, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2013. godine, na odsjeku za slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Master studije je završio 2016. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu na naučnim interdisciplinarnim studijama “Teorija umetnosti i medija”. Odbranio je temu “Teorije tabua u savremenoj umetnosti”, a doktorirao je 2021. godine na Univerzitetu u Beogradu.

Član je umjetničkih udruženja, žirija, odbora i savjeta različitih institucija i manifestacija i likovni urednik u časopisu za djecu “Dečje iskre”. Do sada je izlagao na više od 40 kolektivnih izložbi u regionu, a imao je pet samostalnih. Trenutno je zaposlen kao kustos Muzeja “21. oktobar” u Kragujevcu.