Izložba “Slike jedne Ane”

Samostalnu izložbu Ane Šofranac otvara kustoskija Snežana Ivović

2200 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prva samostalna izložba slika Ane Šofranac nazvana “Slike jedne Ane” biće otvorena večeras u izložbenom holu Kulturno- informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici u 19 časova. Postavku će otvoriti kustoskinja Snežana Ivović, a publika će biti u prilici da je pogleda do 25. februara.

Ana Šofranac je rođena 1989. godine na Cetinju gdje je završila osnovnu i srednju turističku školu. Diplomirala je na fakultetu za turizam u Baru. Iako je svoj profesionalni put usmjerila u drugom pravcu, svijet boja bio je i ostao njena velika ljubav, istakla je kustoskinja Ivović.

”U procesu kontinuiranog druženja sa slikarskim kistom, od uzdržanih početnih opipavanja sopstvenih mogućnosti, istrajnošću i vjerom u sebe, Ana se hrabro i odvažno, autodidaktičnom upornošću upustila u čarobni i primamljivi svijet slikarstva. Rezultat tog predanog rada je njena prva samostalna izložba. Teme Aninog interesovanja su različite i permanentno se proširuju. Na ovoj izložbi zastupljeni su svi segmenti njenih tematskih preokupacija pejzaži, mrtve prirode, cvijeće, figuracije”, zapisala je Ivovićeva.

Njena djela su rađena različitim tehnikama, a većina njih, baš poput naslova, nose nostalgičnu notu sjećanja iz djetinjstva koja su “obavijena aurom mistike i melanholije”.

Bonus video: