Projekcija animiranog filma "Krađa i prekrađa zvona"

Škola za osnovno muzičko obrazovanje Budva) će se predstaviti sa muzičko-scenskim programom Milice Radoman i Nedeljka Pejovića

1189 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Budva
Foto: JU Muzeji i galerije Budva

Muzičko-poetski program ŠOMO Budva i projekcija animiranog filma "Krađa i prekrađa zvona" prema istoimenoj pripovjeci Stefana Mitrova Ljubiše biće održani sjutra, u 19 časova. Program se realizuje u okviru kulturne manifestacije „Ljubišini dani“ koja se održava od 21. februara do 2. marta 2022. u Budvi i Petrovcu, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve. Ove godine, manifestacijom je obilježeno 200 godina od rođenja znamenitog pisca i političara iz Budve i Paštrovića Stefana Mitrova Ljubiše (1822–2022).

ŠOMO Budva (Škola za osnovno muzičko obrazovanje Budva) će se predstaviti sa muzičko-scenskim programom autora Milice Radoman i Nedeljka Pejovića. U programu učestvuju recitatori: Daria Lautašević, Vuk Đurović, Danica Vujačić, solo pjevačica Milica Radović i trio gitara - Blagojević Miloš, Stanjević Pavle i Medojević Matija. Klavirski saradnik je Nikola Vučković, aranžmane pjesama i originalnu muziku potpisuju Nedeljko Pejović i Mario Katanić. Saradnici na realizaciji programa su Milica Ivanović, Lazar Baletić i Filip Miladinović.

Nakon muzičko-scenskog programa biće upriličena projekcija animiranog filma "Krađa i prekrađa zvona" prema pripovjeci Stefana Mitrova Ljubiše, koji je realizovan u okviru Dječije radionice animiranog filma u organizaciji NVU Primorska Budva i ŠAF Vranje. U toku večeri biće prikazan i film o realizaciji projekta.

Bonus video: