Koncert Miroslava Tadić i Ivet Holcvart na Trgu magnolija

Takmičarski dio okupiće mlade gitariste iz Crne Gore, regiona, ali i svijeta, kao i kamerne ansamble s gitarom

3001 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Montenegro International Guitar Competition
Foto: Montenegro International Guitar Competition

Šesnaesto Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition) održaće se ove godine 4. juna u Tivtu i to uživo prvi put nakon dva online izdanja organizovana u uslovima pandemije.

Ovogodišnji festival podrazumijeva, pored takmičarskih, i koncertne aktivnosti. Tako će na Trgu magnolija, u 21 čas nastupiti poznati svjetski gitarsta Miroslav Tadić i Ivet Kornilia Holcvart, američka violinistkinja i pjevačica sa kojom je izdao album „Luka“ (Harbor). Njihov online koncert upriličen za potrebe online izdanja Nikšić Guitar Festivala iz 2020. godine ispratilo je do sada više od 775 hiljada ljudi iz cijelog svijeta (video). Ulaz na koncert biće slobodan.

Tivat
foto: Montenegro International Guitar Competition

Takmičarski dio okupiće mlade gitariste iz Crne Gore, regiona, ali i svijeta, kao i kamerne ansamble s gitarom. Oni će nastupati podijeljeni u nekoliko kategorija boreći se za vrijedne nagrade među kojima su gitare poznatih graditelja Andreasa Marvija i Slavka Mrdalja. O pobjednicim će odlučivati međunarodni stručni žiri. Zainteresovani se mogu prijavljivati direktno na sajtu guitarmontenegro.com na kom se nalazi kompletan pravilnik sa propozicijama prijavljivanja i takmičenja, kao i prijavni formular.

I ove će godine biti odabran najbolji crnogorski gitarsita, pod pokroviteljstvom kompanije EURO-UNIT Montenegro koja će solo gitaristi/kinji iz Crne Gore sa najvećim brojem poena osvojenim na takmičenju (bez obzira na kategoriju i uzrast) pokloniti Yamaha gitaru.

Festival realizuje Anagastum guitar society uz podršku Centra za kulturu Tivat i pokroviteljstvom Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative platforme.

Međunarodno takmičenje gitarista Tivat je jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih gitarskih manifestacija u Crnoj Gori koja je do sada okupila nekoliko stotina takmičara iz preko 120 zemalja cijelog svijeta.

Bonus video: