Festival svjetlosti „Zasjaće palaci”

Scenografija Kotora danas i sjutra juna poslužiće za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti

3106 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Migo
Foto: Migo

Međunarodna likovna manifestacija Festival svjetlosti “Zasjaće palaci” biće upriličen danas i sjutra u Kotoru, na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, obje večeri u 21.30 časova.

Festival svjetlosti osmišljen je kao niz likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumijeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada, najavljuju organizatori.

”U toku dvije večeri Festivala na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po osam ili devet samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će biti i po dvije reprize. Svi posjetioci moći će da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez strepnje da će nešto propustiti”, objašnjavaju organizatori.

Na petom izdanju Festivala svjetlosti "Zasjaće palaci" ove godine učestvuje 35 umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Turske, Makedonije, Italije, Kanade i domaćina - Crne Gore.

Večeras će se na Pjaci od kina predstaviti: Kristina Kusovac, Nedeljkoi Simanić, Dubravka Milivojević, Ružica Rebronja, Bosiljka Bakočević, Mile Albijanić, Petar Martinović, Vladana Mirković i Milena Krivokapić, a na Pjaci od brašna: Ana Lompar, Boris Hodak, Emir Osmić, Ivana Bukovac, Johan Gojer, Katarina Bret, Kristina Lazarević, Marina Cvetanovska i Milan Ignjatović.

Sjutra se na Pjaci od kina predstavljaju: Ensar Adžić, Ivana Bjelica, Kristina Pirković, Marija Knežević, Nina Milinić, Petar Kiranovski, Stefan Dimovski i Vladan Ranđelović, a na Pjaci od brašna: Ana Cvejić, Benoa Druar, Dijana Lazović, Maja Jovanović Majolinia, Marija Radusinović, Meltem Uldes, Sanja Raonić, Tanja Nikolić i Vidak Radmilović.

Bonus video: