Rad Tanje Bakić u prestižnom časopisu "Književni kompas"

Autorka se u svom radu bavi istraživanjem, dosada, prećutkivanih veza koje postoje na relaciji između engleske grobljanske poezije i srpske grobljanske poezije, ali putem djela likovnog dizajnera Vilijama Blejka

1874 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Rad Tanje Bakić objavljen je u novom broju jednog od svjetski najznačajnijih časopisa iz oblasti teorije književnosti "Književni kompas" (Literature Compass), koji izlazi u izdanju istaknutog američkog i globalnog izdavača "Vajli" (Wiley).

Objavljeni rad crnogorske književnice bavi se istraživanjem, dosada, prećutkivanih veza koje postoje na relaciji između engleske grobljanske poezije i srpske grobljanske poezije, ali putem djela likovnog dizajnera Vilijama Blejka.

Ovo je drugi rad Tanje Bakić koji je u prvoj polovini tekuće godine objavio neki prestižni časopis. Drugi rad je izašao u akademskom časopisu Blake (Ročester Univerzitet u Njujorku), a autorka je takođe bila angažovana i na projektu "Globalni Blejk" (Global Blake), koji organizuju britanski univerziteti Linkoln i Bišop Grositest.

Časopis "Književni kompas" se nalazi na najznačajnijoj svjetskoj akademskoj citatnoj listi "Web of Science", a po faktoru uticaja u najznačajnijoj kategoriji Q1, u koju spada tek 25 odsto časopisa u svijetu. Glavni i odgovorni urednik časopisa je Filip Smit (Philip Smith), profesor engleske književnosti na Univerzitetu u Pitsburgu.

Bonus video: