Priča i glas Dženis Džoplin

Predstava Tijane Grumić u režiji Sonje Petrović večeras na Grad teatru

938 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Grad teatar
Foto: Grad teatar

Predstava Tijane Grumić ”Ko je ubio Dženis Džoplin”, u režiji Sonje Petrović, biće izvedena danas u Budvi, na festivalu Grad teatar, u 21 čas na Sceni između crkava.

”Danas nam je teško da zamislimo vrijeme u kojem je ženama bilo zabranjeno da nose pantalone ili u kojem je bilo nedopustivo da se bave rokenrolom, ali Dženis Džoplin je odrastala upravo u jednom takvom vremenu. Nažalost, Dženis Džoplin danas rjeđe pamtimo po tome šta je sve uradila za žensku borbu i emancipaciju žena, a češće po načinu na koji je živjela, pa na kraju i umrla, a koji mahom osuđujemo. Isto tako, sve ono što danas znamo o Dženis, a što nije njena duboko potresna i dirljiva muzika, jeste ono što čujemo od ljudi koji (misle da) su je poznavali kroz razne intervjue, knjige i filmove o njoj. Zbog toga je nastao ovaj komad - napisan je za pozorište, jer je pozorište jedini medij u kojem možemo da damo glas upravo samoj Dženis Džoplin da konačno ispriča svoju priču”, ističe Grumić. Predstava je produkcija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i OPENS - Omladinske prestonice Evrope Novi Sad. Dramaturgiju potpisuje Nikolina Đukanović, likovno rješenje kostima Senka Ranosavljević, a scenografiju Željko Piškorić.

U predstavi igraju: Bojana Milanović, Sonja Isailović, Stefan Vukić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač.