Odloženo ili otkazano više kulturnih dešavanja zbog trodnevne žalosti

Programi planirani za 13, 14. i 15. avgust odloženi u Kotoru i Herceg Novom, a otkazani u Baru i Budvi

5651 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više kulturnih dešavanja otkazano je ili odloženo nakon odluke Vlade o uvođenju trodnevne žalosti zbog jučerašnje tragedije na Cetinju.

Međunarodni festival KotorArt odložio je programe planirane za 13. i 14. avgust.

"Potrešeni viješću o tragičnom događaju u kojem su stradali građani i građanke Prijestonice Cetinje i shodno odluci Vlade Crne Gore o trodnevnoj žalosti na teritoriji čitave države, Međunarodni festival KotorArt odlaže programe planirane za dane 13. i 14. avgusta. KotorArt festival duboko saosjeća sa porodicama i prijateljima žrtava, a povrijeđenima želi brz oporavak", navodi se u saopštenju tog festivala.

Iz budvanskog festivala Grad teatar su saopštili da otkazuju sve programe planirane za 13, 14. i 15. avgust.

Otkazani su i programi Barskog ljetopisa planirani za 14. i 15. avgust - projekcija ispitnih filmova studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i koncert akademskog hora „Collegium musicum“.

"Festival Barski ljetopis saosjeća se sa porodicama žrtava, a povrijeđenima želi brz i uspješan oporavak", saopštili su organizatori. Informacije o nastavku programa publici će biti dostupne na sajtu Barskog ljetopisa i putem društvenih mreža.

Iz Opštine Herceg Novi saopšteno je da se odlažu sve manifestacije u tom gradu, planirane za 13, 14. i 15. avgust.

"Otvaranje manifestacija Guitar Art Summer Fest i Trg od ćirilice, koje je bilo planirano za ponedjeljak, biće održano 16. avgusta, a sve detalje programa saopštiće organizatori", navodi se u saopštenju.

Iz Muzeja i galerija Budve takođe su saopštili da otkazuju sve događaje planirane za 13, 14. i 15. avgust.

Bonus video: