Laura Barna gošća Književne komune

Predstavljanje književnice iz Beograda biće upriličeno sjutra u Petrovcu, u 20 časova

3946 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Književnica iz Beograda Laura Barna biće gošća Književne komune u Petrovcu koji će sjutra biti upriličen ispred zgrade Spomen-doma Crvena komuna, na šetalištu u Petrovcu, u 20 časova.

Moderator programa je urednik Književne komune Đorđe Gregović.

Laura Barna je pripovjedač, prozni pisac, romansijer i esejista. Rođena je 1964. godine u Jazovu, Banat, a školovala se u Herceg Novom, Splitu i Beogradu. Od 1995. godine objavljuje priče, eseje, studije, likovne kritike i stručne radove iz istorije umjetnosti u domaćoj i inostranoj književnoj periodici (preko 300 publikovanih radova). Njene priče, eseji, kao i likovne kritike zastupljeni su u domaćim i inostranim antologijama, zbornicima, almanasima i godišnjacima.

Dobitnica je mnogih nacionalnih književnih nagrada. Njani romani, priče i eseji prevođeni su na mađarski, slovački, poljski i engleski. Objavila je romane: "Protovir", "Nevolje gospodina T. ili suteren", "Crno telo", "Moja poslednja glavobolja", "Četiri elementa", "Sanatorijum pod belim", "Đorđoneova kletva", "Pad klavira", "Crveni presek", "Jugo uvek okreće na buru" i "Sve moje sestre". Tu su i zbirke priča: "Dijalog o kamenu", "Tamo neka zanimanja", "Muzej ne radi" i knjiga eseja "Umetnost nema definiciju".

Treće izdanje programa Književna кomuna organizovala je Narodna biblioteka Budve u saradnji sa Spomen-domom Crvena komuna u Petrovcu.

Bonus video: