Vlaović: Od izuzetnog značaja kreiranje kulturne politike namijenjene najmlađima

Ministarstvo kulture i medija organizovalo je danas druženje sa djecom zaposlenih u tom resoru povodom obilježavanja Nedjelje djeteta

2510 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Ministarstvo kulture i medija nastaviće da razvija i kreira kulturne politike na nacionalnom nivou, kako bi najmlađima pružilo program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i kritičkog promatranja, poručila je resorna ministarka Maša Vlaović.

Ministarstvo kulture i medija organizovalo je danas druženje sa djecom zaposlenih u tom resoru povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Vlaović je tim povodom kazala da djeci treba pružiti priliku da se u najranijem uzrastu upoznaju sa umjetničkim djelima i omogućiti im da ih kreiraju, kako bi osnažili svoju kreativnu inteligenciju i kasnije postali publika koja razumije kulturu i tradiciju svoje države, prenosi PR Centar.

“Ne smijemo zaboraviti da su djeca naša najiskrenija, a onda samim tim i najzahtjevnija “publika”, te nam je od izuzetnog značaja da kreiramo i razvijamo kulturne politike na nacionalnom nivou, koje će u sinergiji sa institucijama kulture i umjetnosti, našim najmlađima pružiti program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i njegovati moć kritičkog promatranja”, rekla je Vlaović.

Vlaović Nedjelja djeteta
foto: PR Centar

Prema njenim riječima, građani su upoznati sa kulturnim nasljeđem svoje zemlje u onoj mjeri u kojoj ga sa tim nasljeđem i njegovim vrijednostima upoznaju obrazovne institucije, resorna ministarstva, institucije u oblasti kulture i umjetnosti, kao i drugi subjekti koji djeluju u ovim oblastima.

„Preduslov za to je strateško planiranje u kulturi kojim se bave Ministarstvo kulture imedija. U tom smislu, Ministarstvo kulture i medija nastoji da realizuje aktivnosti iprograme razvoja i njegovanja publike od najranijeg uzrasta“, kazala je Vlaović.

Društvena i komunikacijska uloga kulture, kako je istakla, među programskim je prioritetima Ministarstva kulture i medija.

Bonus video: