Komedija "She Came to Me" otvara Berlinale 2023.

Uvodni film nije u konkurenciji za nagrade, a spisak filmova koji će biti u takmičenju organizatori saopštavaju 23. januara

2659 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jens Kalaene/dpa
Foto: Jens Kalaene/dpa

Predstojeće Berlinale 2023. otvoriće američka komedija "She Came to Me" rediteljke Rebeke Miler, sa Piterom Dinkledžom i En Hatavej u glavnim ulogama, saopštila je danas uprava festivala.

Prema važećem planu, filmska ekipa će doputovati u Berlin na prikazivanje.

Komedija prepliće priče nekoliko likova u Njujorku. Film se vrti oko kompozitora (Dinkledž) koji zbog kreativne blokade ne može da završi partituru za veliku povratničku operu. Po savjetu svoje supruge (Hatavej), koja mu je nekada bila terapeut, kreće u potragu za inspiracijom. Pronašao je mnogo više nego što je očekivao.

Pored dobitnice Oskara En Hatavej i Dinkledža, zvjezdana postava uključuje oskarovku Marisu Tomej, Džoanu Kulig i Brajana d'Arsi Džejmsa.

"Sa zadovoljstvom otvaramo festival neodoljivom komedijom koja se bazira na svakodnevnim sukobima zapadnog društva," saopštili su organizatori Berlinala.

Uz Kan i Veneciju, Berlinale spada među vodeće filmske festivale. Ovogodišnje izdanje održava se od 16. do 26. februara, ponovo bez pandemijskih ograničenja.

Uvodni film nije u konkurenciji za nagrade, a spisak filmova koji će biti u takmičenju organizatori saopštavaju 23. januara.

Bonus video: