Goran Vojnović na Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja

Ovogodišnji Sajam knjiga i obrazovanja održava se od 8. do 14. maja, pod sloganom "Sto hiljada razloga da dođeš"

2393 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nova knjiga
Foto: Nova knjiga

Jedno od najuticajnijih regionalnih imena, slovenački pisac, kolumnista, režiser i scenarista, Goran Vojnović, biće regionalni gost 17. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga. On će u Podgorici nastupati na samom otvaranju sajma, 8. maja od 19.30 časova, kada će biti upriličeno njegovo književno veče.

Ovogodišnji Sajam knjiga i obrazovanja održava se u Tržnom centru BIG Fashion (Delta city), od 8. do 14. maja, pod sloganom "Sto hiljada razloga da dođeš".

Goran Vojnović rođen je 1980. u Ljubljani. Reditelj je i scenarista, autor više kratkih, kao i dugometražnih "Piran – Pirano" i "Nekoč so bili ljudje". U regionu je poznat kao autor romana Čefuriraus! (2008), koji je u Sloveniji privukao pažnju čitalaca i kritičara. Osvojio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik, te doživio i vrlo uspješnu pozorišnu adaptaciju. Krajem 2011. izašao je Vojnovićev drugi roman "Jugoslavija, moja dežela", čija je prvo izdanje rasprodato u svega nekoliko dana, a početkom godine i roman "Đorđić se vrača". Kolumnista je slovenačkog "Dnevnika", a izbor svojih kolumni objavio je u knjizi "Kada Džimi Ču sretne Fidela Kastra" (2010).

Sajam
foto: Nova knjiga

Sedamnaesto izdanje sajma okupiće više desetina poznatih izdavača iz zemlje i regiona koji će izlagati ukupno više od 100.000 naslova, uz velike sajamske popuste. Kao i svake godine, osim izlagačkog dijela, pripremljen je i sadržajan program u okviru kog će gosti sajma biti aktuelni i poznati autori iz brojnih zemalja kao što su: Palestina, Slovačka, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Bugarska, Crna Gora i dr. Kroz promocije predstaviće se i brojne obrazovne institucije.

Bonus video: