Otvorena izložba Newcastles of the World: Upoznajte se sa 14 gradova svijeta

"Newcastles of the World Day“ je prvi put organizovan u Herceg Novom
98 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Zvezdana Kujović
Ilustracija, Foto: Zvezdana Kujović

Četrnaest gradova iz trinaest država predstavljaju se u Herceg Novom izložbom „Newcastles of the World“,u okviru 50. Praznika mimoze.

U foajeu Dvorane Park mogu pročitati zanimljivosti i pogledati fotografije gradova: Ahalcihe iz Gruzije, Njukasl na Tajnu i Njukasl pod Lajmom iz Velike Britanije, Šinširo iz Japana, Njukasl iz Australije, Njukasl iz Južnoafričke republike, Nove Hradi iz Češke, Nojburg na Dunavu iz Njemačke, Niborg iz Danske, Njukasl iz Kanade, Jaunpils iz Letonije, Nove Zamki iz Slovačke, Nešatel iz Švajcarske i Njukasl iz Indijane, Sjedinjene Američke Države.

Oni su se predstavili različitim projektima, publikacijama, pisanim turističkim vodičima, promotivnim flajerim, tekstovima i fotografijama, koji će građanima i turistima biti dostupni za razgledanje do 22. februara.

„Newcastles of the World Day“ je prvi put organizovan u Herceg Novom. Pored izložbe, ranije juče su programom u Gradskoj kafani predstavljene kulturne specifičnosti Kine (grad Hejđin), Japana (Šinširo), Velike Britanije (Njukasl na Tajnu), Slovačke (Nove Zamki) i Australije (Njukasl), a gostima iz ovih zemalja je na najbolji način predstavljen Herceg Novi.

Bonus video: