Gdje će Podgoričani za praznike: Rim i Barselona najtraženiji - Vijesti.me
ZA ISTANBUL SPLASNULO INTERESOVANJE

Gdje će Podgoričani za praznike: Rim i Barselona najtraženiji

„Ženski dio populacije je zainteresovaniji za putovanja“, ocijenjuju iz agencija

putovanja
putovanja (Foto: Zoran Đurić)

Destinacije koje Podgoričani najradije žele da posjete tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika su Rim i Baselona.

Predstavnici podgoričkih turističkih agencija zadovoljni su interesovanjem građana, a kazali su da se naši sugrađani najčešće opredjeljuju za posjete mediteranskim zemljama, među kojima su najpopularnije Španija, Italija i Grčka.

„U prethodnom periodu je među najtraženijim aranžmanima bio Istanbul, ali je zbog terorističkih napada sada gotovo u potpunosti zanemaren“, kazao je Siniša Kovačev iz turističke agencije „Buon Viaggio Tavel“.

Kovačev je napomenuo da su teroristički napadi na Brisel umnogome zakomplikovali i zastrašili putnike iz Crne Gore.

„Situacija se u potpunosti normalizovala, iako su mjere kontrole na aerodromima pooštrene“, poručio je on.

Milan Koprivica, direktor marketinga i prodaje u turističkoj agenciji „Gallileo“ rekao je da je interesovanje za putovanje u ovom periodu na visokom nivou, „čak za nijansu i veće u odnosu na prvomajske praznike prethodne godine“.

putovanje
putovanje(Foto: shutterstock.com)

Turističke agencije u svojim ponudama imaju najrazličitije ponude, od onih za građane sa skromnim budžetom, do luksuznih aranžmana.

„Najtraženiji aranžman za predostojeće praznike je bila Andaluzija i Milano-Gardaland-Lugano. Cijena prvog aranžmana je 649 eura, a drugog 369 eura“, saopšteno je iz turističke agencije „Grand“, koji su ujedno najjeftiniji i najskuplji aranžmani koje ova agencija nudi za predstojeće praznike.

Aranžmani u „Buon Viaggio Travel“ kreću se od 190 eura za putovanje u Barselonu, sve do najskupljeg aranžmana u njihovoj ponudi, a to je Dubai za 510 eura.

Kada su u pitanju putovanja koja podrazumijevaju prevoz autobusom, Podgoričani biraju Grčku i Makedoniju, odnosno popularni Ohrid, a ova putovanja ih mogu koštati između 90 i 250 eura.

Za one sa skromnijim budžetom, ili za one koji žele jednodnevno putovanje, podgoričke agencije imaju široku ponudu. Među najčešćim destinacijama nalaze se gradovi nedaleko od granica Crne Gore, poput Dubrovnika, Skadra, Trebinja, za koje takođe postoji veliko interesovanje, a cijene se kreću od 15 do 30 eura.

Za putovanje se interesuju različite starosne grupe, a iako mladi prednjače, iz većine agencija ističu da i porodice i stariji parovi koriste praznike i lijepo vrijeme da posjete popularne destinacije. Međutim, kada je riječ o polu koji radije putuje, agenti imaju jasan odgovor.  

Kada su u pitanju putovanja koja podrazumijevaju prevoz autobusom, Podgoričani biraju Grčku i Makedoniju, odnosno popularni Ohrid

„Ženski dio populacije je zainteresovaniji za putovanja“, ocijenio je Kovačev.

Više letova pomaže rad agencija

Otvaranje novih aviolinija je poboljšalo poslovanje turističkih agencija.

„U periodu prvomajskih praznika, kao i tokom ljeta i jeseni, u velikoj mjeri koristimo nove aviolinije koje imamo iz Crne Gore, kao i regiona, prije svega mogućnosti koje nude aviokompanije koje koriste aerodrom u Dubrovniku“, istakao je Koprivica, te dodao da se nada da će neke aviokompanije zadržati linije i u nakon ljetnje sezone, što bi olakšalo putovanja crnogorskim državljanima tokom cijele godine.

Među najpopularnijim destinacijama u agenciji “Grand” su i SAD, i to zahvaljujući otvaranju direktne aviolinije Beograd- Njujork.


Najčitanije iz sekcije Lifestyle