Kolašinski đaci kuvali i pravili koktele za nastavnike i sugrađane

U pripremi jela gdje je bilo i najviše takmičara, prvo mjesto osvojila je ekipa koju su činili Tamara Vukić, Anđela Bjelić, Milovan Mijomanović i Nikola Tapušković
136 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2016. 15:19h

Učenici kolašinske Srednje mješovite škole "Braća Selić", koji se školuju u okviru obrazovnih profila tehničar usluživanja i kulinarstva, takmičili su se u priprema jela po meniju, postavljanje stola i pripremi koktela.

To je bila prilika da budući konobari i kuvari pokažu sugrađanima i nastavnicima šta su naučili do sada, ali i da se što bolje priprema za državno takmičenje.

U pripremi jela gdje je bilo i najviše takmičara, prvo mjesto osvojila je ekipa koju su činili Tamara Vukić, Anđela Bjelić, Milovan Mijomanović i Nikola Tapušković.

Tim u čijem sastavu su bili Nikola Drašković, Martin Rakočević i Sava Jovanović bio je najuspješniji u postavljanju stola.

U disciplini barsko poslovanje- priprema koktela, u kategoriji najbolji stručni rad prvo mjesto je osvojila Željka Martinović.

Najbolji koktel, prema ocjeni publike, pripremio je Aleksa Rakočević.

"Naša škola tradicionalno organizuje školska takmičenja, koja imaju za cilj veću motivaciju učenika, kao i postizanje višeg nivoa znanja iz predmetnih oblasti. Najbolji učenici će se i ove godine takmičiti na državnom prvenstvu, koje se u aprilu organizuje u okviru Međunarodnog sajma hrane i turističke berze u Budvi. Učenici naše škole su i do sada na svim takmičenjima imali zapažene rezultate, čime, na najbolji način, preporučuju sebe budućim poslodavcima", kazao je organizator praktične nastave Miličko Bulatović.

Galerija

Bonus video: