Savjeti za savršeno kuvanu tjesteninu

Nemojte so stavljati u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenini ne treba so, nego je radije dodajte tokom kuvanja
2 komentar(a)
špagete, tjestenina, Foto: Shutterstock
špagete, tjestenina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.02.2015. 17:27h

Ako volite hranu i istinski uživate u njoj, onda znate da postoji i savršeno pripremljena tjestenina. Da biste je i sami pripremili morate znati neke osnove, a iako kuvanje tjestenine zvuči kao najlakši posao na svijetu, vjerujte nam da nije tako.

Kuvanje vode

Jako je važno da proključa tačno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Tjestenina zahtijeva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi prije nego u nju stavite tjesteninu. Izbjegavajte so Nemojte so stavljati u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenini ne treba so, nego je radije dodajte tokom kuvanja. Takođe, pripazite jer se na većinu tjestenina dodaje parmezan koji sadrži so.

Isperite nakon kuhanja Jednom kad ste gotovi, isperite tjesteninu pod mlazom vode, kako biste zaustavili proces kuvanja. Prekuvana tjestenina je posljednja stvar koja vam treba. Isprobajte različite tjestenine Odaberite različite oblike i teksture tjestenine, zavisno od toga kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentisanje. Izvor: magazin

Bonus video: