Makaroni sa pečenim paradajzom

Pljeskavice zalijte paradajz sosom uspite vodu i pečeni paradajz. Sve začinite začinima po želji i dodajte nekuvane makarone
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2014. 08:14h

Potrebno je

1 pakovanje tjestenine 450 g sirovih pljeskavica, ½ crvenog luka, 1 šolja vode, teglica paradajz sosa, ½ šolje pečenog paradajza (400 g čeri paradajza), sir, začini po ukusu

Priprema

Dok pripremate makarone i sos stavite paradajz da se peče u rerni. Jednostavno, paradajz operit isijecite na polovine ili četvrtine, očistite od sjemenki i poslažite na pleh za pečenje, posolite, pobiberite prelijte sa malo maslinovog ulja, malo šećera, dodajte začine po želji i stavite u rerenu na 200C, 20-ak minuta.

Dok se paradajz peče u tiganj ulijte malo ulja da se zagrije, dodajte nasjeckan bijeli luk i dinstajte dok ne omekša, na luk dodajte sirove pljeskavice i dinstajte dok se ne raspadnu i dobiju smeđu boju.

Pljeskavice zalijte paradajz sosom uspite vodu i pečeni paradajz. Sve začinite začinima po želji i dodajte nekuvane makarone. Poklopite i ostavite da kuva 15-18 minuta, dok se makaroni ne skuvaju.

Na samom kraju, jelo pospite naribanim sirom, ponovo poklopite i ostavite 3-5 minuta da se sir otopi.

Bonus video: