Brzi, laki i jeftini trikovi za osvježenje kuhinje

A kako bi bilo da napravite samo nekoliko poboljšanja koja će vašoj kuhinji dati sasvim novi izgled, bez potrebe da odlazite u banku?
249 pregleda 0 komentar(a)
kuhinja, Foto: Shutterstock.com
kuhinja, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.06.2013. 17:52h

Želite novu kuhinju, ali to sebi ne možete da priuštite?

A kako bi bilo da napravite samo nekoliko poboljšanja koja će vašoj kuhinji dati sasvim novi izgled, bez potrebe da odlazite u banku? Sviđa vam se ta ideja?

Obojite elemente

Budući da ormarići prekrivaju većinu prostora u kuhinji, ništa više ne mijenja izgled kuhinje od izgleda i boje elemenata. Ideja za malu kuhinju- ako se usudite, probajte da obojite donje ormariće jednom bojom, a gornje drugom bojom.

Raspremite radnu površinu

Svi provodimo dosta vremena u kuhinji. Zbog toga se i smatra središtem kuće. Upravo zbog toga se radna površina u kuhinji često popuni, ne samo kuhinjskim stvarima, već i mnogim drugim – papirima, računima, dečjim stvarima. Za te stvari obezbijedite skladište ili fioku.

Promijenite ručke na ormarićima

To je jednostavan način promjene izgleda kuhinje. Probajte da nabavite nove olovne ručke ili modele od nikla. Da bi uzeli pravu veličinu, ponesite sa sobom u prodavnicu stare.

Nova rasvjeta

Probajte da promijenite uobičajenu plafonijerku za lijepi viseći luster. Ili bi vam kuhinja možda bolje izgledala sa novim višestrukim reflektorima.

Bonus video: