Utolite glad energetskim pločicama

Odličan su saveznik protiv iznenadnih napada gladi i ako želite da smršate nekoliko kilograma
1105 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2019. 17:15h

Ukoliko ste ovih dana odlučili da prestanete da jedete slatkiše, energetske pločice su odlično rješenje kada vas uhvati kriza. Napravite ih sami i koristite kad vam se jede nešto slatko. Jednostavno se prave, a odličan su saveznik protiv iznenadnih napada gladi i ako želite da smršate nekoliko kilograma.

U originalnom receptu piše da se koriste suvo grožđe, bademi i urme. Posljednja dva sastojka su osnova, dok suvo grožđe može da se zamijeni drugim suvim voćem.

Autor recepta kaže da miksu možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos, prenosi B92.

Osim što mogu sniziti holesterol, bademi su supernamirnica ako pazite na liniju jer smanjuju želju za hranom, a hrane mišiće. Urme predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih esencijalnih nutrijenata, te zbog mogućeg pozitivnog delovanja na zdravlje, urme se možda mogu smatrati gotovo idealnom hranom. Grickanje suvog grožđa kontroliše osjećaj gladi. Na taj način se sprječava prekomjerni unos kalorija i produžava osećaj sitosti.

Priprema:

Sve tri namirnice, u istim količinama, stavite u blender i pustite aparat da radi oko 30 sekundi. Nakon toga smjesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji (kockice, kuglice, prutići).

Pločice čuvajte u zamrzivaču, a rok trajanja ne treba da vas brine jer mogu da traju i do nekoliko nedjelja.

Bonus video: