Ideje za dekoraciju uskršnjeg stola

Iako ga mnogi povezuju s umišljenošću i ohološću, narcis je zapravo simbol ponovnog rođenja i time i idealan ukras za uskršnji sto.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 12:03h

Simbolizujući ponovno rođenje i buđenje, Uskrs najavljuje proljeće. Takođe, daje nam i savršenu priliku za pripremanje svečanog i blistavog stola koji će biti idealan okvir za vašu uskršnju gozbu.

Ukoliko nijeste ljubitelj pastelnih boja, pripremite prazničnu trpezu u eko stilu. Svježa, organska paleta boja, drvo, biljke i svečani servis za jelo sigurno će dorinijeti dobrom raspoloženju i apetitu.

Na središnji dio stola, kao podlogu postavite mahovinu, na koju su poslagane cjepanice breze, palmino lišće i teglice s proljećnim lukovicama. Bakin porcelasnki servis daje posebnu čar, a poklončići za goste, trajno sjećanje na prijatno druženje, piše She.hr.

Iako ga mnogi povezuju s umišljenošću i ohološću, narcis je zapravo simbol ponovnog rođenja i time i idealan ukras za uskršnji sto. Nježnu žutu boju preslikajte na salvete i detalje kojima ćete ukrasiti voljeni set tanjira, na naslone stolica zavežite žute mašne i objesite u žuto obojena jaja na uskršnje drvce. Kontrast pronađite u ljubičastim zumbulima i prenesite na detalje.

Bogat buket rozih lala u središtu stola neka bude nit vodilja i zadržite paletu rozih, bijelih i kremastih nijansi na svim detaljima prazničnog stola, tanjirima, čašama i napokon jajima za ženstvenu uskršnju trpezu.

Bez obzira koji stil uređenja stola odabrali, ne zaboravite suštinu Uskrsa i slavite ponovno rođenje, buđenje proljeća i uživanje sa porodicom.

Bonus video: